Archive | Jun 2009

Finally…

mujahadah1

Bismillahirahmnirahim…

Finally, hari ni ade kekuatan untuk update blog ni,setelah berbulan-bulan ditinggalkan sepi tanpa sebarang entri yang baru..Hehe..

Nak cakap pasal ape ek..Tipulah kalo ana katakan tiada ape2 yang berlaku dalam masa 4 bulan ana tak update. Terlampau banyak yang nak diceritakan,tapi ana bukan jenis org yang pandai bercerita sangat,kalo bagi kat jojie ni,sure tak berenti dia bercerita..Yang pastinya exam dah dekat, “just around d corner”..lagi 14 hari..Fuhh,macam tak percaya je, cepat betul masa berlalu.Next sem dah masuk tahun 4=Clinical Year, mencabarnye..

InsyaAllah tahun ini,ana tak balik Malaysia, akan terus duduk di Mesir menimba ilmu sebanyak mana yang boleh. Ana datang ke sini atas  hadaf & misi2 yg tertentu,dan masih lagi belum tercapai..Rabbuna musta’an..

Bumi mesir memang bumi bertuah, kerana di sinilah lubuk dakwah & tarbiyah, dan di sini lah ana mengenal tarbiyah yang sebenar, mengetahui fungsi diri kepada umat sejagat, menyelami hati-hati manusia,menyemai benih-benih ukhwah fillah,belajar tentang erti pengorbanan..nikmat yang terhingga dan paling ana syukuri..segala puji-pujian hanya padaMu Allah.

Jadi dengan cara apa nak menunjukkan kesyukuran ini??..MUJAHADAH!!..MUJAHADAH!!..untuk final exam ini…Because of You Allah & only You..

Tetiba teringat kata2 Mursyid Am Ikhwan-ustaz Mahdi Aqif  yang menyeru agar kita menjadi seorang akh/ukhti yang mutafawwiqin & mutamayyizin..itulah yang dikehendaki oleh Islam,menjadi orang yang cemerlang dan ada kelainan atau keistimewaan yang tersendiri bebanding orang lain..

Rasenye itu sahaja kali ini,saje2 menulis untuk memotivasikan diri sendiri…BERUSAHA Atie!!!…

“maka sungguh setelah kesulitan itu ada kemudahan,sesungguhnya sesudah kesulitan itu ada kemudahan”

{Al-Insyirah:5-6}

salam mujahadah

wassalam..

Advertisements